Termijnrekeningen in uw vennootschap
Date: 23 december 2023
|
Posted by:

Termijnrekeningen. Wie cash heeft staan in zijn vennootschap en geen beursrisico wilt nemen, vindt in de termijnrekening een goede belegging. Een belangrijk voordeel is dat u een vooraf afgesproken rente krijgt voor de hele looptijd en dat dit geen kosten met zich meebrengt, wat bv. wel het geval is als u een cashfonds koopt of belegt in obligaties of obligatiefondsen. Het nadeel is wel dat u vaak moet aandringen bij uw bankier voor een termijnrekening en dat men het u dus doorgaans niet spontaan zal aanbieden.

Rendementen. Voor een termijnrekening op drie maand krijgt u momenteel ongeveer 3% bruto bij bepaalde banken en op zes maand kan dat zelfs oplopen tot 3,5% bruto. Voor wie een termijnrekening in dollar neemt, liggen de tarieven doorgaans meer dan 1% hoger, maar u loopt dan wel een wisselrisico en betaalt kosten bij de omzetting. Zit u in private banking, dan krijgt u doorgaans nog een hoger tarief als u minstens een bepaald bedrag inlegt (bv. minimaal € 100.000).

Fiscaal. Op de interesten van een termijnrekening in uw vennootschap wordt 30% roerende voorheffing (rv) geheven. Voor vennootschappen wordt de rv verrekend met de vennootschapsbelasting van 25% of 20% (verlaagd tarief), zodat u maar 20% of 25% aan de staat moet afstaan.
Termijnrekeningen zijn interessant, maar banken bieden het zelden spontaan aan! Voor vennootschappen wordt de rv van 30% verrekend met de vennootschapsbelasting van 25% of 20% (verlaagd tarief).

💡Termijnrekeningen zijn interessant, maar banken bieden het zelden spontaan aan! Voor vennootschappen wordt de rv van 30% verrekend met de vennootschapsbelasting van 25% of 20% (verlaagd tarief). ©

Contacteer ons voor meer info